Maj 2024.

Skovejeren Henning Vinge Madsen er stolte over udnævnelsen og han byder meget gerne indenfor i sin ca. 3,5 hektar skov ved Kjellerupsvej. Her er du meget velkommen til at gå en tur i den varierede skov, hvor der er flere små skovstier som kan benyttes. I skoven kan der opleves en diversitet af forskellige træer – faktisk mere end 30 forskellige træarter, af både løvtræer og nåletræer.

Der ses store og flotte skovfyr, ædelgran og rødgran samt eg, bøg og birk i skoven. Kig efter de 2 udpegede Evighedstræer og måske møder du også ”Trolden Kurt” i skoven?

Lyt til fuglesangen, som er på sit højeste i maj måned – måske er du heldig at se en stor flagspætte, topmejse, spætmejse eller måske den sky skovskade. Egern ses også tit i skoven.

Skoven er et spændende besøg hele året rundt, med hver sin årstid. Der er en p-plads i skoven med indkørsel fra  Kjellerupsvej, og der er bord og bænk, som kan benyttes til kaffepausen :-)

Fakta om udnævnelse af Evighedstræer: Med DN’s kampagne om Evighedstræer kan staten, kommuner og private lodsejere indgå frivillige aftaler med DN om at tage ansvar for at bevare og pleje de gamle, store og særlige træer i Danmark. Landet over udvælger mange lokale afdelinger træer, som kan blive til evighedstræer med en frivillig aftale med kommunen eller den private ejer. Aftalen er ikke en formel fredning af træet, men en hensigtserklæring, der forpligter ejeren til at passe på træet så længe, det er muligt.

Hvor står der andre Evighedstræer i Danmark?

Se kortet her: https://aktiv.dn.dk/sagsarbejde/natur/evighedstraeer/se-evighedstraeer/ - lokalt anbefales et besøg til ”Bøge Alléen ved Klim Bjerg og det store og flotte egetræ i Oxholm Skov.

Diplomet er en hensigtserklæring, hvor ejeren til skønnes at bevare gamle træer.

Evighedstræ Ædelgran nr. 148 i Danmark

Evighedstræ Eg nr. 149 i Danmark

I forbindelse med udnævnelsen af Evighedstræerne i skoven er der lavet et flot formidlingsskilt med arter, man har mulighed for at opleve. Foto og tekst er udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening Jammerbugt.

Blad i billederne og se mere fra skoven - tøndersvamp - kvasbunke som levesteder for gnaver, insekter mm - dødt ved i skovbunden - skovsyre i skovbunden